Maan­parannus­kuidut

Maanparannuskuiduilla voidaan tehokkaasti nostaa orgaanisen aineksen määrää vähämultaisessa maassa. Runsaasti orgaanista ainesta sisältävässä maassa on hyvä rakenne, toimiva vesitalous sekä aktiivinen pieneliötoiminta ja se on helposti muokattavaa. 

Soilfood Ravinnekuidut

Soilfood Ravinnekuidut ovat metsäteollisuuden sivutuotteista jalostettuja ravinnepitoisia maanparannusaineita, joilla lisätään maaperään merkittävä määrä eloperäistä ainetta ja parannetaan näin muokattavuutta, kuivuuden sietokykyä sekä pieneliöstön toimintaa. Soilfood Ravinnekuidut sisältävät merkittäviä määriä pää-, sivu- ja hivenravinteita. Liukoisessa muodossa olevat ravinteet ovat nopeasti kasvien käytettävissä. Orgaanisessa muodossa olevat ravinteet eivät ole huuhtoutumisherkkiä, vaan ovat kasvien käytettävissä koko kasvukauden ajan. Soilfood Ravinnekuidut soveltuvat erinomaisesti levitettäväksi nurmelle, ennen syyskasvien kylvöä tai sängelle mullattavaksi. Soilfood Ravinnekuidut soveltuvat myös luomuviljelyyn.

Soilfood Nollakuitu

Soilfood Nollakuitu on niukkaravinteinen maanparannusaine, joka sisältää kalsiumkarbonaattia. Eloperäisen aineksen lisäyksen ohella sen avulla voidaan hallita maan happamuutta. Soilfood Nollakuitu soveltuu myös luomuviljelyyn.

Levitys

Soilfood Ravinnekuidut soveltuvat erinomaisesti levitettäväksi ennen syyskasvien kylvöä tai sängelle mullattavaksi. Soilfood Nollakuitu taas on hyvä levittää esim. nurmelle murskauksen jälkeen, jolloin kuitu hyödyntää hajoamiseensa nurmesta vapautuvia ravinteita.

Maanparannuskuidut levitetään kuivalannanlevityskalustolla. Tuotetta kannattaa levittää muutaman vuoden välein, jolloin hyödyt kumuloivat. Maanparannuskuitujen levittämistä juuri ennen satokasvin kylvöä on hyvä välttää, sillä kuidut kuluttavat hajotessaan hetkellisesti maasta runsaasti happea ja typpeä.

Määrät kg/t OM N P S Ca
Soilfood Ravinnekuitu I,  Luomu
225
N liuk 0,4
N kok 3,1
P liuk 0,0
P kok 0,6
3,6
59,0
Soilfood Kompostoitu Ravinnekuitu I, Luomu
279
N liuk 0,2
N kok 3,4
P liuk 0,0
P kok 0,6
1,5
24,0
Soilfood Kompostoitu Ravinnekuitu II, Luomu
308,36
N liuk 0,6
N kok 5,2
P liuk 0,0
P kok 0,6
2,1
6,9
Soilfood Nollakuitu I, Luomu
216
N liuk 0,0
N kok 0,2
P liuk 0,0
P kok 0,0

 

0,1
28,0
Soilfood Nollakuitu II, Luomu
319,79
N liuk 0,0 Nkok 0,4
Pliuk 0,0 Pkok 0,0
0,3
14,7

Suositellun levitysmäärän sisältämät ravinteet.

Kysy lisää asiantuntijamyyjiltämme

Yhteystiedot

Muuta viljelijälle

Ajankohtaista
Lannoitekartoitus