Maan­parannus­kuidut

Maanparannuskuiduilla voidaan tehokkaasti nostaa orgaanisen aineksen määrää vähämultaisessa maassa. Runsaasti orgaanista ainesta sisältävässä maassa on hyvä rakenne, toimiva vesitalous sekä aktiivinen pieneliötoiminta ja se on helposti muokattavaa. 

Ravinnekuitu

Ravinnekuitu on paperi- ja selluteollisuuden sivutuotteista jalostettu ravinnepitoinen maanparannusaine. Ravinnekuidut sisältävät merkittäviä määriä pää- ja hivenravinteita. Liukoisessa muodossa olevat ravinteet ovat nopeasti kasvien käytettävissä. Orgaanisessa muodossa olevat ravinteet eivät ole huuhtoutumisherkkiä, vaan ovat kasvien käytettävissä koko kasvukauden ajan. Tuote soveltuu myös luomuviljelyyn.

Nollakuitu

Nollakuitu on niukkaravinteinen maanparannusaine, joka sisältää kalsiumkarbonaattia. Eloperäisen aineksen lisäyksen ohella sen avulla voidaan hallita maan happamuutta. Tuote soveltuu myös luomuviljelyyn.

Levitys

Ravinnekuitu soveltuu erinomaisesti levitettäväksi ennen syyskasvien kylvöä tai sängelle mullattavaksi. Nollakuitu taas on hyvä levittää esim. nurmelle murskauksen jälkeen, jolloin kuitu hyödyntää hajoamiseensa nurmesta vapautuvia ravinteita.

Maanparannuskuidut levitetään kuivalannanlevityskalustolla. Tuotetta kannattaa levittää muutaman vuoden välein, jolloin hyödyt kumuloivat. Maanparannuskuitujen levittämistä juuri ennen satokasvin kylvöä on hyvä välttää, sillä kuidut kuluttavat hajotessaan hetkellisesti maasta runsaasti happea ja typpeä.

OM N P S Ca
Soilfood Ravinnekuitu I, Luomu 11786 119 22 49 939
Soilfood Ravinnekuitu II, Luomu 11056 125 20 80 138
Soilfood Nollakuitu I, Luomu 10250 4 4 1445

Suositellun levitysmäärän sisältämät ravinteet.

Kysy lisää asiantuntijamyyjiltämme

Yhteystiedot

Muuta viljelijälle

Ajankohtaista
Lannoitekartoitus