Kalkit

Kalkituksella säädetään maan happamuutta ja vaikutetaan sen rakenteeseen, mikä on maaperän kasvukunnon ja viljelyn kannattavuuden edellytys. 

Rakennekalkki

Rakennekalkin neutralointikyky on tehokas ja nopea. Tehokkuutensa ansiosta kalkkia riittää pienempikin määrä, mikä tekee siitä myös edullisen vaihtoehdon. Samasta syystä kalkitus kannattaa myös vuokrapelloilla.

Rakennekalkki sisältää sammutettua kalkkia, eli kalsiumhydroksidia, joka parantaa maan mururakennetta erityisesti savimailla vähentäen fosforin huuhtoutumista ja parantaen maan muokkautuvuutta ja kuivumista.

Maanparannuskalkki

Maanparannuskalkki on kosteampaa kuin Rakennekalkki, eikä näin ollen yhtä hienojakoista. Muiden ominaisuuksien osalta se vastaa Rakennekalkkia.

Kalkkituhka

Kalkkituhka on korkean neutralointikykynsä lisäksi mainio keino ladata tärkeitä hivenravinteita peltoon. Kalkkituhka sisältää mm. mangaania, booria ja sinkkiä. Koska Kalkkituhka on pitkävaikutteinen kalkitusaine, peltomaan kemiallinen koostumus muuttuu hiljalleen. Tällöin myös maaperän mikrobisto sopeutuu hyvin muuttuviin olosuhteisiin ja säilyy aktiivisena ylläpitäen ja parantaen ravinteiden vapautumista ja humuksen muodostumista peltomaassa. Kalkkituhkan käyttömäärä mitoitetaan maan happamuuden ja hivenravinteiden tarpeen mukaan. Kalkkituhka soveltuu sekä tavanomaiseen että luonnonmukaiseeen maa- ja puutarhatalouteen.

Levitys

Toimitamme kalkit lähtökohtaisesti levitettynä peltoon, haluttaessa myös toimitettuna pellon laitaan. Rakennekalkin maaperän rakennetta parantava vaikutus saavutetaan sänkikalkituksessa, kun maa kevytmuokataan välittömästi levityksen jälkeen.

Neutralointikyky Ca P
Rakennekalkki (Joutseno) 49 % 339 2,8
Rakennekalkki (Kemi) 50 % 361 5,5
Maanparannuskalkki 41 % 300 3,8
Kalkkituhka (Joutseno) 37 % 333 0,3

Kysy lisää asiantuntijamyyjiltämme

Yhteystiedot

Muuta viljelijälle

Ajankohtaista
Lannoitekartoitus