Tuotteet

Soilfood tarjoaa käyttöösi kaikki tarvittavat lannoite- ja maan­parannus­tuotteet, joita tarvitset peltojesi kasvukunnon ja satotasojen kehittämiseen.

Tuotteemme soveltuvat sekä tavanomaiseen että luomutuotantoon. Yhteistä tuotteillemme on, että niiden ravinteet ovat peräisin kiertotaloudesta. Tärkeiden perusravinteiden lisäksi tuotteet sisältävät orgaanista ainesta, hiiltä ja hivenravinteita, jotka kasvattavat peltosi mikrobiologista toimintaa sekä parantavat kasvualustaa.

Kaikki tuotteet ovat viranomaisvalvonnassa tuotettuja, ja niillä on lannoitevalmistelain mukaiset hyväksynnät. Löydät yksityiskohtaisen tuotetaulukkomme täältä.

Tuotteet on jaettu tuoteryhmiin, ja niistä pystyt rakentamaan täydellisen kokonaisuuden viljelykiertoasi varten.

Lannoitteet

Vinassi

Vinassi on siirappimainen, runsaasti typpeä ja muita ravinteita sisältävä lannoite. Vinassi soveltuu erinomaisesti lietteen väkevöintiin tai käytettäväksi sellaisenaan. Tuote soveltuu myös luomuviljelyyn.

 • NKS-vinassi (N 3,7 – K 7,1 – S 2,1)
 • NS-vinassi (N 3,1 – S 1,1)
 • NK-melassi (N 2,3 – K 3,0)

Kysy myyjiltämme tarjous, ja etsimme sinulle parhaiten sopivat lannoitusratkaisut. Tarvittaessa Soilfood järjestää kokonaispalveluna myös vinassin levityksen.

Ravinneliete

Ravinneliete on biokaasutuotannon prosessissa syntyvä lietemäinen orgaaninen lannoite.

Ravinneliete sisältää monipuolisesti kasvin tarvitsemia pää- ja hivenravinteita, ja sitä voidaan käyttää viljan- ja öljykasvien peruslannoitukseen sellaisenaan tai Soilfoodin reseptin mukaisesti täydennettynä pellon ja kasvin tarvitsemilla ravinteilla, lisätypellä ja hivenillä.

Ravinneliete soveltuu erinomaisesti levitettäväksi ennen syys- tai kevätkasvien kylvöä, viljan oraille tai sängelle mullattavaksi. Orgaanisessa muodossa olevat ravinteet eivät ole huuhtoutumisherkkiä, vaan ovat kasvien käytettävissä koko kasvukauden ajan. Kaakon Ravinneliete Haminasta soveltuu myös luomuviljelyyn.

Ravinnelietteellä saat edullisen peruslannoituksen levitettynä hehtaarihintaan. Pyydä tarjous myyjiltämme!

Maanparannuslannos

Maanparannuslannos on biokaasutuotannon prosessissa syntyvä, kiinteä orgaaninen lannoite.

Maanparannuslannos sisältää monipuolisesti kasvin tarvitsemia pää- ja hivenravinteita, ja sitä voidaan käyttää sellaisenaan viljan-, öljy- ja palkokasvien lannoitukseen tai täydentää Soilfoodin reseptin mukaisesti pellon ja kasvin tarvitsemilla ravinteilla.

Maanparannuslannoksen avulla voidaan lisätä tehokkaasti eloperäistä ainesta maahan, mikä mm. parantaa veden- ja ravinteiden pidätyskykyä sekä lisää maan pieneliötoimintaa. Maanparannuslannos soveltuu erinomaisesti levitettäväksi ennen syyskasvien kylvöä tai sängelle mullattavaksi. Orgaanisessa muodossa olevat ravinteet eivät ole huuhtoutumisherkkiä, vaan ovat kasvien käytettävissä koko kasvukauden ajan.

Pyydä tarjous myyjiltämme!

Maanparannuskuidut

Ravinnekuidut

Ravinnekuitu on ravinnepitoista maanparannuskuitua. Se sisältää merkittäviä määriä pää- sekä sivuravinteita. Tonnissa Ravinnekuitua on n. 4 kg kokonaistyppeä, josta liukoista n. 0,5 kg, kokonaisfosforia n. 0,8 kg, rikkiä 1,4 kg, mangaania 0,5 kg sekä monia muita ravinteita.  Ravinnekuitu sisältää monipuolisesti kasvin tarvitsemia ravinteita, vain liukoista typpeä tarvitsee täydentää keväällä keinolannoituksena.

Ravinnekuidun avulla voidaan lisätä tehokkaasti eloperäistä ainesta maahan, mikä mm. parantaa veden- ja ravinteiden pidätyskykyä sekä lisää maan pieneliötoimintaa. Ravinnekuitu soveltuu erinomaisesti levitettäväksi ennen syyskasvien kylvöä tai sängelle mullattavaksi. Orgaanisessa muodossa olevat ravinteet eivät ole huuhtoutumisherkkiä, vaan ovat kasvien käytettävissä koko kasvukauden ajan.

Ravinnekuidun suositeltu käyttömäärä on 40–50 t/ha, jonka mukana tulee muun muassa 170 kg kokonaistyppeä, 30 kg liukoista typpeä, 30 kg fosforia, 50 kg rikkiä ja 10 kg mangaania. Tuote soveltuu myös luomuviljelyyn.

Esimerkkihinta: 5 €/t (+ alv. 24 %) levitettynä 50 km päähän Kotkasta tai Imatralta. Hehtaarikustannus 200–250 euroa. Ravinnekuitu on oikeutettu ympäristökorvauksen ravinteiden ja orgaanisen aineksen kierrätyskorvaukseen 40 eur/ha. Pyydä tarjousta toimituksesta suuremmalle etäisyydelle.

Nollakuitu, Imatra

Imatran Nollakuitu on niukkaravinteista, mutta sisältää kalsiumkarbonaattia, ja eloperäisen aineksen lisäyksen ohella sen avulla voidaan hallita maan happamuutta.  Imatran Nollakuidun kalsiumpitoisuus on n. 30 kg/t ja kalkitusarvo on n. 3,5 €/t. Sen kalkitusvaikutus on hidas ja pitkäaikainen. Imatran Nollakuidun kuiva-ainepitoisuus on n. 33 % ja orgaanisen aineksen pitoisuus n. 23 %.

Imatran Nollakuitu soveltuu parhaiten käytettäväksi viherlannoituksen, lopetettavien nurmien ja eloperäisten lannoitteiden käytön yhteydessä. Sen levittämistä välittömästi ennen satokasvin kylvöä ei suositella. Suositeltava kertalevitysmäärää 50–100 t/ha kerran viljelykierrossa. Tuote soveltuu myös luomuviljelyyn.

Hinta: 3 €/t (+ alv. 24 %) levitettynä 30 km etäisyydelle* Imatran Kaukopäästä. Hehtaarikustannus 150–300 euroa. Pyydä tarjousta toimituksesta suuremmalle etäisyydelle.

Nollakuitu, Inkeroinen

Inkeroisten Nollakuitu on niukkaravinteista, mutta sisältää kalsiumkarbonaattia, ja eloperäisen aineksen lisäyksen ohella sen avulla voidaan hallita maan happamuutta. Inkeroisten Nollakuidun kalsiumpitoisuus on n. 4 kg/t ja kalkitusarvo on n. 1 €/t,  sen kalkitusvaikutus hidas ja pitkäikainen. Inkeroisten Nollakuidun kuiva-ainepitoisuus on n. 30 % ja orgaanisen aineksen pitoisuus n. 16 %. Inkeroisten Nollakuitu toimitetaan täysperävaunuyhdistelmin pellon laitaan.

Inkeroisten Nollakuitu soveltuu parhaiten käytettäväksi viherlannoituksen, lopetettavien nurmien ja eloperäisten lannoitteiden käytön yhteydessä. Sen levittämistä välittömästi ennen satokasvin kylvöä ei suositella. Suositeltava kertalevitysmäärää 60–120 t/ha kerran viljelykierrossa. Tuote soveltuu myös luomuviljelyyn.

Hinta: 3 €/t (+ alv. 24 %) levitettynä 30 km etäisyydelle* Anjalankosken Inkeroisista. Hehtaarikustannus 150–300 euroa. Pyydä tarjousta toimituksesta suuremmalle etäisyydelle.

*Suuremmalle etäisyydelle toimitettuna hinta tarjouspyynnön perusteella.

Kalkit

Rakennekalkki

Rakennekalkkimme on erittäin tehokas ja edullinen kalkitusaine. Rakennekalkin neutralointikyky on korkea, yli 40 %. Se on hienojakoista ja siksi erittäin nopeavaikutteista kalkitusainetta. Rakennekalkki sisältää kalsiumia yli 300 kg/t sekä kasvinravitsemuksellisesti merkittävästi fosforia ja magnesiumia. Rakennekalkin liukoisen fosforin pitoisuus on n. 3 kg/t. Lisäksi Rakennekalkki parantaa sen sisältämän sammutetun kalkin, kalsiumhydroksidin, ansiosta tehokkaasti maan mururakennetta vähentäen fosforin huuhtoutumista ja parantaen maan muokkautuvuutta sekä kuivumista.

Rakennevaikutus saavutetaan sänkikalkituksessa, kun maa kevytmuokataan välittömästi levityksen jälkeen. Neutraloinnissa Soilfood rakennekalkin käyttömäärä voi olla noin kolmanneksen kalsiittia pienempi, 3–12 t/ha, maan happamuudesta, maalajista sekä muokkaussyvyydestä riippuen. Näin ollen kalkkiemme hehtaarikustannus on markkinoiden edullisin Etelä-, Itä- ja Keski-Suomessa. Kalkkiemme korkean tehon ja edullisten kuljetussopimustemme ansiosta niitä voidaan taloudellisesti kuljettaa etemmäskin, aina 350 kilometrin päähän tuotantopaikastaan.

Rakennekalkki toimitetaan täysperävaunuyhdistelmin ja levitetään sopimuksen mukaan. Rakennekalkki sopii myös talvilevitykseen. Vaikkei rakennehyötyä silloin saavutetakaan, se on silti kustannustehokkain vaihtoehto neutralointiin.

Kalkkimme olivat mukana Käytännön Maamies -lehden vertailussa vuonna 2016. Vertailua voi tarkastella neutralointikustannuksen tai viljavuusluokan kohennukseen tarvittavan määrän perusteella.

Esimerkkihinnat (alv. 0 %):

SOILFOOD RAKENNEKALKKI

Neutralointikyky 44 % (nopea 43 %), Ca 312 kg/t, P 2,7 kg/t
Levitettynä 30   km etäisyydelle Joutsenosta 34 €/t
Levitettynä 60   km etäisyydelle Joutsenosta 36 €/t
Levitettynä 100 km etäisyydelle Joutsenosta 38 €/t
Levitettynä 150 km etäisyydelle Joutsenosta 41 €/t
Levitettynä 175 km etäisyydelle Joutsenosta 42 €/t
Levitettynä 200 km etäisyydelle Joutsenosta 43 €/t
Levitettynä 225 km etäisyydelle Joutsenosta 45 €/t
Levitettynä 250 km etäisyydelle Joutsenosta 47 €/t

Pyydä aina tarjous toimituspaikan ja -määrän perusteella, niin saat parhaan hinnan.

Maanparannuskalkki

Maanparannuskalkki on kosteampaa kuin rakennekalkki, eikä näin ollen yhtä hienojakoista. Muiden ominaisuuksien osalta se vastaa rakennekalkkia. Maanparannuskalkkia toimitetaan vain kesällä ja syksyllä.

Esimerkkihinnat (alv. 0 %):

SOILFOOD MAANPARANNUSKALKKI

Neutralointikyky 41 %, Ca 300 kg/t, P 3,8 kg/t
Levitettynä 30   km etäisyydelle Lappeenrannasta 25 €/t
Levitettynä 60   km etäisyydelle Lappeenrannasta 27 €/t
Levitettynä 100 km etäisyydelle Lappeenrannasta 29 €/t
Levitettynä 150 km etäisyydelle Lappeenrannasta 34 €/t
Levitettynä 200 km etäisyydelle Lappeenrannasta 40 €/t

Pyydä aina tarjous toimituspaikan ja -määrän perusteella, niin saat parhaan hinnan.

Kipsi

Kipsi

Soilfood Luonnonkipsi soveltuu kalsium–magnesiumtasapainon korjaamiseen, maan rakenteen parantamiseen sekä kalsium- ja rikkilannoitukseen. Tuote käy myös luomutuotantoon.

Luonnonkipsin käyttömäärä määräytyy maan kalsiumin ja rikin määrän sekä Ca–Mg -suhteen perusteella. Suositellaan käytettäväksi kun kationinvaihtopaikoista Ca alle 60 % ja Mg yli 20 %. Kertakäyttömäärä 2–8 t/ha, levitettävissä kalkinlevityskalustolla.

Hinta 65 €/t (alv. 24 %) + rahti Kankaanpäästä.

Täydennysravinteet

Ammoniumsulfaatti

Ammoniumsulfaatti on erittäin vahva kierrätysravinne, joka soveltuu erinomaisesti kasvien ravinteeksi sellaisenaan tai muiden kierrätysravinteiden typpilisänä.

100 % Ammoniumsulfaatti on kidemäisessä muodossa, jossa tonni sisältää 210 kg typpeä ja 240 kg rikkiä.

Lisäksi Ammoniumsulfaattia on saatavilla 20–40 -prosenttisena liuoksena.

Liuosmainen Ammoniumsulfaatti soveltuu erityisen hyvin öljykasveille lehtilannoiteeksi ja vehnälle valkuaisen nostoon sekä erikoiskasvitiloille.

Kotieläintiloille ja mädätysjäännöstä käyttäville viljelijöille Ammoniumsulfaatti soveltuu mädätteiden ja lietteiden väkevöintiin, jolloin lietteiden käyttömäärät hehtaaria kohden laskee ja väkevöity liete riittää suuremmalle pinta-alalle.

Esimerkkihinta:

100 % kide 225 €/tn (+ alv. 24 %) + rahti
35 % liuos 120 €/m3  (+ alv. 24 %)  + rahti

Pyydä aina tarjous suuremmista eristä!

Hivenravinteet

Hivenpuutteet ovat usein merkittävä satoa rajoittava tekijä. Orgaanisilla lannoitteilla voidaan jossain määrin ylläpitää hiventasoja, mutta varsinaisia ravinnepuutteita niillä harvemmin saadaan korjattua.

Mangaanisulfaatti

 • Sisältää 25 % mangaania sekä 12 % rikkiä.
 • Pakkauskoko 25 kg säkki, myydään lavoittain 40 säkin erissä (1000 kg)
 • Tuote on 99 % vesiliukoista.
 • Hajalevitys maahan 30–60 kg/ha, kuitenkin paras hyötysuhde veteen liuotettuna ja siemenpeittauksessa tai lehtilannoituksessa
 • Lehtilannoitus 10 kg/ha oletuksena ruiskutusmäärä 400 litraa vettä/ha
 • Sopii myös luonnonmukaiseen tuotantoon.
 • Valmistaja Law Fertilisers Ltd.

Kiseriitti (magnesiumsulfaatti)

 • Sisältää 15,1 % liukoista magnesiumia sekä 20 % liukoista rikkiä.
 • Toimitetaan 600 kg suursäkeissä.
 • Rakeisessa muodossa 2–4 mm, sopii mekaaniseen levitykseen. Lautaslevityksessä levitys jopa 32 m etäisyydelle.
 • Suositellaan käytettäväksi ennen kylvöä tai sadonkorjuun jälkeen. Monivuotisille kasveille suositellaan syyslevitystä.
 • Ei juuri vaikutusta pH:hon
 • Varastoitaessa suojattava kosteudelta.
 • Sopii myös luonnonmukaiseen tuotantoon.
 • Valmistaja K+S Kali GmbH

KaliSOP (kaliumsulfaatti)

 • Sisältää 41,5 % liukoista kaliumia sekä 18 % liukoista rikkiä.
 • Toimitetaan 600 kg suursäkeissä.
 • Rakeisessa muodossa 2–4 mm (89 %), sopii mekaaniseen levitykseen.
 • Suositellaan levitettäväksi keväällä, erityisesti huuhtoutumisherkillä lohkoilla.
 • Pieni kloridipitoisuus (max. 1 %) ja suolaindeksi
 • Varastoitaessa suojattava kosteudelta.
 • Sopii myös luonnonmukaiseen tuotantoon.
 • Valmistaja K+S Kali GmbH

Patentkali

 • Sisältää 24,9 % liukoista kaliumia, 6 % liukoista magnesiumia ja 17 % liukoista rikkiä.
 • Toimitetaan 600 kg suursäkeissä.
 • Rakeisessa muodossa 2–5 mm (92 %), sopii mekaaniseen levitykseen.
 • Soveltuu levitettäväksi ennen kylvöä tai istutusta. Keveillä mailla suositaan kevätlevitystä.
 • Sopii monipuolisesti eri kasveille, erinomainen mm. perunalle.
 • Varastoitaessa suojattava kosteudelta.
 • Sopii myös luonnonmukaiseen tuotantoon.
 • Valmistaja K+S Kali GmbH

Kysy lisätietoja hivenravinteista sähköpostitse tai puhelimitse.

Soilfood-analyysi

Soilfood ja Eurofins Viljavuuspalvelu Oy ovat kehittäneet yhteistyössä kattavan maa-analyysin, joka on osa Soilfoodin tarjoamaa kokonaispalvelua ja Eurofins Viljavuuspalvelun analyysivalikoimaa (Laaja ravinnetilatutkimus, Soilfood).

Tavoitteemme on tuoda kattavammat maa-analyysit helpommin suomalaisten viljelijöiden saataville. Soilfood-analyysiin sisältyvät:

 • perustutkimus: maalaji ja multavuus, johtoluku, pH ja helppoliukoiset P, K, Ca, Mg ja S
 • hivenravinteet sekä ravinnereservit Ca, K, Mg ja P
 • kationinvaihtokapasiteetti
 • maan mikrobiologinen aktiivisuus
 • orgaaninen aines hehkutushäviönä

Combooster-satotasonosto

Combooster-lannoitusmallissa lanta tasapainotetaan tarvittavilla ravinteilla ja saadaan tehokkaasti maata ravitsevaksi ja sen mikrobitoimintaa kiihdyttäväksi lannoitteeksi.

Lietealtaat

Toimitamme myös SealEcolietealtaat maatalouteen. Lietealtaiden valmistusmateriaali on CE-hyväksytty yhtenäinen tehdassaumattu EPDM-kumimatto.

 • Helppo asentaa
 • Edullinen
 • Kestää veden pieneliöitä, UV-säteilyä, mikrobiologisia rasituksia, kalkkia, betonia, laimennettuja emäksiä ja happoa, alkoholeja, nitraatteja, fosfaatteja ja sulfiitteja liuoksena, asfalttia ja kasviston juuria.
 • Tuotteella on Maa- ja metsätalousministeriön ennakkohyväksyntäpäätös
 • Saatavilla pyöreänä tai neliskanttisena
 • Tuotteen mukana toimitetaan selkeät asennusohjeet

Palveluksessanne

Sampo Järnefelt

Myynnin johtaja
040 148 3545
etunimi.sukunimi@soilfood.fi

Sami Mattila

Pirkanmaa, Häme
040 679 6742
etunimi.sukunimi@soilfood.fi

Hermanni Lallukka

Kymenlaakso, Uusimaa
050 322 3395
etunimi.sukunimi@soilfood.fi

Eero Peltokoski

Pohjois-Pohjanmaa
040 640 4445
etunimi.sukunimi@soilfood.fi

Samuli Seppänen

Etelä- ja Keski-Karjala, Etelä-Savo
040 770 0651
etunimi.sukunimi@soilfood.fi

Mathias Weckström

Varsinais-Suomi
040 530 5953
etunimi.sukunimi@soilfood.fi

Aki Laaksonen

Maatalousmyynti; Satakunta, Varsinais-Suomi, Etelä-Pohjanmaa
040 861 9668
etunimi.sukunimi@soilfood.fi

Kasvukuntoa ja kannattavutta kierrätyksestä

Suomen maataloudessa, yhdyskunnissa ja teollisuudessa on paljon ravinteita ja orgaanista ainesta kierrätettäväksi. Soilfood tuo ne peltoon tasapainotettuina oikeassa vaiheessa viljelykiertoa. Maan kasvukunto kohenee ja kustannukset pienenevät – sadontuotto sekä kannattavuus nousevat.

Kierrätysravinteita kotipuutarhaan

Ympäristön ystävä -puutarhalannoite tuo kierrätysravinteet kotipuutarhaan.

Soilfoodin reseptillä valmistettu Ympäristön ystävä -puutarhalannoite ravitsee kokonaisvaltaisesti puutarhakasvit, palauttaa hiiltä maahan ja ruokkii maan biologista aktiivisuutta. Raaka-aineina ovat viljateollisuudesta peräisin olevat kierrätysravinteet täydennettyinä elintärkeillä hivenravinteilla.

Berner lahjoittaa Itämeri-sitoumuksensa mukaisesti jokaisesta myydystä pakkauksesta 50 c Baltic Sea Action Groupin Itämeri-työhön.